Hamarosan érkeznek a hátizsák-számítógépek
2016. május 28. írta: Despota

Hamarosan érkeznek a hátizsák-számítógépek

vr_backpack_screenshot_20160527191625_1_original_760x760.jpg

A VR-láz, vagyis a virtuális valóság mánia még csak most kezd kibontakozni, az Oculus Rift és a HTC Vive szemüvegeit nálunk például még csak előrendelni sem lehet, ráadásul ahol már elméletben elérhetőek, ott is a káosz uralkodik a kiszállítás terén. Ezek a kütyük nem csak drágák, de egyelőre eléggé helyhez kötöttek is, hiszen a vezeték, amely hozzájuk kapcsolódik, meggátolja a játékosokat a szabad mozgásban. Ez a problémát próbálja meg áthidalni az MSI, a Zotac és a HP is egy-egy speciális PC-vel. Ezek a számítógépek nagyjából ugyanazt tudják majd, mint a készen kapható VR-képes PC-k, Core i5 vagy i7 processzorral, 16-32GB RAM-mal és nagy valószínűséggel  GTX 970-nel szerelik fel őket, habár a videokártya azért kevés lehet a kompromisszummentes élményhez. Ahhoz talán már egy GTX 1080 passzolna.  A lényeg mindenesetre az, hogy egy legfeljebb 4-5 kilós speciális hátizsákba rejtik őket, ezzel szabad utat biztosítva a teljes virtuális szabadsághoz. 

A hátizsák-számítógépek akkumulátora mindössze csak egy órát bír, de jár mellé egy tartalék akksi, amit a gép kikapcsolása nélkül cserélhetünk ki. A bizarr formájú PC-k ára 5-600 ezer forintnál kezdődik majd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://next-gen.blog.hu/api/trackback/id/tr408753758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása